BØSSEDANMARK

BØSSEDANMARK er en kollektiv novellesamling af Nikolaj Tange Lange, Dennis Agerblad, Tomas Lagermand Lundme og Mads Ananda Lodahl.

(Vild Maskine, 2021)

BØSSEDANMARK

“Der er bøsser overalt i Danmark. Hver lille flække har et par stykker. Hver boligblok. Hvert sogn. Fra København til Vester Skerninge. Fra Allinge til Hvide Sande.

Nogle af dem er forelskede. Nogle er ensomme, andre jaloux. De drikker sig fulde, protesterer og har sex i det fri. De danner foreninger, tager på festival, køber ind og laver aftensmad. De er politikere, gymnasieelever og bistandsklienter. Fast forankrede, tilflyttere eller bare på besøg.

BØSSEDANMARK er en kollektiv novellesamling om bøsser. Tyve fortællinger fra tyve forskellige steder i Danmark.”

bøssedanmark
Bogens forfattere fra højre mod venstre: Nikolaj Tange Lange, Dennis Agerblad, Mads Ananda Lodahl og Tomas Lagermand Lundme. Foto: Camilla Lohmann

OMTALE AF BOGEN


INTERVIEW PÅ DR.DK

“Inspirationen til [en] historie kom fra en enlig homo-landmand, som Mads Ananda Lodahl engang mødte. Landmanden var i 40’erne, og han elskede duften af korn, sin traktor og de store vidder på Vestlolland. Selv hvis han fandt en anden mand, fortalte han, at han ikke ville opgive landmandslivet langt væk fra storbyen.”


POLITIKEN: “Indlevende og ægte.”

BØSSEDANMARK får 4 hjerter: ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

“Hvis der er et greb, jeg især sætter pris på i novellesamlingen ‘Bøssedanmark’, må det være, hvordan realismen får lov at sætte sit tydelige præg.”

( … )

“Heldigvis nøjes ‘Bøssedanmark’ ikke med at være et sympatisk projekt. Der er også overraskelser, sjov og knald på, hvilket ikke mindst skyldes at mange af novellerne er forvekslingskomedier.”


LEKTØRUDTALELSEN: “Et unikt, underholdende og knusende ærligt indblik i det at være bøsse i dagens Danmark.”

“Forskellige som de er (…) er alle novellerne læseværdige af forskellige årsager, og man bliver både underholdt og måske endda en smule klogere under læsningen, der byder på rå realisme, metafiktion, humor, sex og ømhed i en skøn blanding.”


FAGBLADET FOLKESKOLEN: “Særdeles relevant for de ældste elever i folkeskolen – bøsser eller ej.”

“Novellerne siger ikke kun noget om at være homoseksuel i dagens Danmark. De fortæller også om usikkerhed, ensomhed, at lede efter en identitet, kærlighed, sex, venskab: Emner, som er særdeles relevante for de ældste elever i folkeskolen, bøsser eller ej.”


INTERVIEW I ‘MIN LITTERÆRE PORNOSAMLING’ PÅ RADIO24SYV

Novellesamlingen “Bøssedanmark” præsenteres som den bog, de fire forfattere altid selv havde ønsket sig, da de voksede op og ledte efter deres egen identitet.

I studiet har vi alle fire på besøg til en snak om, hvad de præcist savnede, om og hvorfor bogen handler så meget om sex, hvordan mainstreamkulturen aldrig hørte, hvad der skete med HIV, og hvordan novellerne lyder, når forfatterne selv læser op.

Lyt til Jacob Nielsens interview med hele holdet bag BØSSEDANMARK her.

FÆRØSK BOGBLOG: “Relevant materiale i danskundervisningen.”

“Udover at være underholdende læsning, er både de nævnte og andre noveller i bogen relevant materiale i danskundervisningen i skolen, hvor vi netop har manglet den form for mangfoldighed, som bogen står for.”


BOGVÆGTEN: “Det er hyggelige noveller, nogle er lidt romantiske, og nogle handler om sex uden at være romantiske.”

“Lidt interessant bliver det i ‘Ultraviolence’ af Nikolaj Lange Tange der handler om, hvem der kan score Mads Lodahl, og i ‘Opkørt boligindretning’ af Dennis Agerblad trænger humoren sig på, da to venner maler en lejlighed og ved et uheld kommer til at skubbe malerbøtten med den mintgrønne maling ud ad vinduet – lige ned i en åben sportsvogn. Det er ikke det eneste der bliver grønt i denne Buster Keaton-farce.”