UDKANTSRADIO: FESTKULTUR OG SAFER SPACES I NATTELIVET

festkultur og safer spaces i nattelivet

Mads Ananda Lodahl er vært på Udkantsradios podcastserie om festkultur og safer spaces i nattelivet. Lyt til alle 7 afsnit lige her på siden…


# 1: CLUB MAFIA

I første afsnit kan du møde fire medlemmer af Club Mafia. De bliver hyret af festarrangører og natklubber til at gå rundt i udkanten af dansegulvet eller stå i døren sammen med dørmændene og sørge for, at alle er klar over, at de har et medansvar for at skabe god – ikke dårlig – stemning til festen.


# 2: GULDMINEN

I andet afsnit kan du møde Shuki Foighel og Lisa Morgen fra fest-kollektivet Guldminen. De har i årevis holdt queer pop fester i det meste af København, og de er kendt for at pynte helt sindssygt flot op. Og der er en mening med alt pynten!

Ukueligt godt humør, venlig, men effektiv konflikthåndtering og ingen sure (guld)miner.


# 3: KIMIA

I tredje afsnit kan du møde Pardis Pourahmad, som bestyrer den lille bar/café/natklub, Kimia, og Sirenx, som af og til er DJ på Kimia og desuden er med i kollektiverne Marronage, Bibimbatty og The Union. Det handler om at skabe et rum, der mest er for kvinder, LGBTA+ personer og folk fra den globale majoritet.

Kompromisløst nej tak til racisme og maskulin dominans. Undertrykte grupper slutter sig sammen og hjælper hinanden opad.


# 4: WAREHOUSE9

I fjerde afsnit kan du møde Fish fra det queer performance sted Warehouse9, og Kevin og Mareridt Maharaja, der blandt andet arrangerer goth fester med Club der Dunkeltheit. Blandt andet i Warehouse9.

Tre generationer af queer goth punks, ærgerlige møder med den homoseksuelle mainstream, nye slangudtryk, opkørte englændere og en dyb indsigt fra mange års erfaring med at skabe trygge rum for queers.


# 5: Fast Forward

I femte afsnit kan du møde Lukas Højlund og Anders Jørgensen fra Fast Forward, der arrangerer kæmpestore tekno raves rundt omkring i København. Fast Forward er vokset op i Ungdomshuset og har taget den kritiske holdning til diskrimination med ind i teknoscenen.

Tekno vs. punk. Trampe, trampe, trampe og plads til alle, der giver plads til alle.


# 6: Drag My Party

I sjette afsnit kan du møde Kenneth Cockwhore og Ariel Sharon fra drag-udlejningsfirmaet, Drag My Party, hvor man kan booke drag queens til at komme og servere velkomstdrinks eller skabe/fjerne en akavet stemning til en firmafest.

Hvordan er det at være nogens icebreaker? Hvordan er det at optræde som drag queen for 200 børn med downs syndrom i Køge? Og hvad gør det ved en bingo-aften, når det er drag queens, der læser tallene op?


# 7: Tung Torsdag & Rootdown

I syvende og sidste afsnit kan du møde Raske Penge/Rasmus, der var med til at arrangere de legendariske Rootdown fester, der lagde fundamentet for Københavns særlige, anti-homofobiske reggaekultur. Og Chancho, der er med til at køre reggaeklubben Tung Torsdag på Bolsjefabrikken.

Hvordan blev den københavnske reggae-scene så fed? Historie-fortælling om alliancer og venskaber, der opstår på tværs af konflikter.