UDKANTSRADIO: BØRN, KØN OG NORMKRITISK PÆDAGOGIK

Udsendelsen findes ikke på grund af tekniske problemer. Vi arbejder på sagen. Beklager.

Kan man blive bøsse som voksen, hvis man går i kjole som dreng? Er kønsopdeling nødvendigt og godt? Eller kan det skade børnene og samfundet? Er det synd for drengene? Eller pigerne? Eller er det synd for nogen? Skal vi nu til at sige hen ligesom i Sverige?

Der er mange spørgsmål og mange holdninger, når det handler om børn og køn, men der er heldigvis også en hel masse svar og rigtig forskningsbaseret viden på området.

I denne udgave af UDKANTSRADIO har vi besøg af uddannelses- og kønssociolog, Cecilie Nørgaard, som prøver at få indført et kønscertifikat til skoler og børnehaver, som har egentlig viden om køn, og så har vi besøg af Kirstine Rødvig, der er leder i Danmark måske eneste børnehave med en eksplicit kønspolitik. Kirstine har været med til at udvikle politikken, som ikke bare har givet større trivsel blandt både børn og ansatte, men også har ført til en meget lang venteliste.

Gæster:
Cecilie Nørgaard, uddannelses- og kønssociolog
Kirstine Rødvig, leder i Børnehaven Jordkloden

Tilrettelægger, vært og teknik: Mads Ananda Lodahl
Vært og teknik: Kenneth Cockwhore
Musik: Carla Størup
Sjov: Trine Munk

Mere læsning:

Læs Børnehaven Jordklodens politik om køn, krop og seksualitet her. Du finder også lavpraktiske råd og inspiration til din egen pædagogiske praksis – både professionelt og som forælder.

Kig forbi Cecilie Nørgaards hjemmeside med masser af forskningsbaseret viden om køn her

Hør mere radio med Cecilie i Bearnaise er Dyrenes Konge på Radio24syv her

Læs Cecilie Nørdgaards kronik ”Viden og ikke fordomme skal redde ‘de stakkels drenge’ – og fremtidens skole” på folkeskolen.dk her

Mads Ananda Lodahl, som selv er uddannet lærer, har et tema om skole og pædagogik her

Gruppen Køn i Pædagogik har en database om emnet her