UDKANTSRADIO – ET PODCAST OM QUEER OG KØN

UDKANTSRADIO # 1: LEBISK DILDO-DEBAT OG QUEER TEORI FOR HANDIKAPPEDE

Kan man slippe ud af det mandsdominerede samfund ved at blive lesbisk? Og er det så snyd, hvis man bruger en dildo? Kan man bruge fede og handikappede kroppe til at sabotere hele normalitetsmaskineriet – og måske endda kapitalismen? Og hvorfor er skurkene i Batman altid handikappede?

UDKANTSRADIO har besøg af Sofie Jeholm, som har skrevet speciale om dildo-debatten i de lesbiske miljøer fra 1989 til 2012, og Camilla Bruun Eriksen, som er ved at skrive phd om fede kroppe og noget, der hedder crip theory, som er en slags queer teori for handikappede.


UDKANTSRADIO # 2: BØRN, KØN OG NORMKRITISK PÆDAGOGIK

Kan man blive bøsse som voksen, hvis man går i kjole som dreng? Er kønsopdeling nødvendigt og godt? Eller kan det skade børnene og samfundet? Er det synd for drengene? Eller pigerne? Eller er det synd for nogen? Skal vi nu til at sige hen ligesom i Sverige?

UDKANTSRADIO har besøg af uddannelses- og kønssociolog, Cecilie Nørgaard, som prøver at få indført et certifikat til skoler og børnehaver, som har egentlig viden om køn, og Kirstine Rødvig, der er leder i Danmark måske eneste børnehave med en eksplicit kønspolitik.


UDKANTSRADIO # 3: WAREHOUSE9 OG BREVKASSE

Udkantsradio har denne gang besøg af Warehouse9s kunstneriske leder og stifter Jørgen Callesen aka Miss Fish. Vi snakker blandt andet om hvilke udfordringer der ved at drive et sted som warehouse9 og om queer undergrund vs. gay mainstream.

Senere får Udkantsradio besøg af Malou Niemann som er med i normstormerne som sammen med Jørgen Callesen prøver at besvare de spørgsmål I lyttere har skrevet til os. Vi vil blandt andet komme ind på feminisme, og kan man være queer selvom man er heteroseksuel ?


 UDKANTSRADIO # 4: TRANSLITTERATUR OG NEW MALE PRIVILEGE

Vi har læst alle de danske romaner, vi kunne få fat i, hvor transkønnede karakterer spiller en central rolle. Og så har vi bedt Elvin Pedersen-Nielsen, som er aktivist i Transpolitisk Forum og bachelor i litteratur og kønsforskning, om at gøre det samme og fortælle os, hvad han synes om bøgerne. On air.

I denne udgave af Udkantsradio snakker vi om dansk translitteratur og lidt om trans film, og sidst i programmet får vi besøg af Danmarks eneste trans boyband, New Male Privilege, som giver et akustisk nummer live eksklusivt i Udkantsradioen, inden de tager til Riga Pride i Letland, hvor de skal spille på den store scene. Store ting sker.