QUEER JIHAD: SE! DEN HETEROSEKSUELLE VERDENSORDEN GÅR I STYKKER!

Queer Jihad startede som en queer undergrundsgruppe i 2005. De satte alt ind for at ødelægge Den Heteroseksuelle Verdensorden og gøre queer. Og gøre alting queer.

I bogen ”Se! Den Heteroseksuelle Verdensorden går i stykker!” samler de det bedste af det, de har produceret gennem årene.

Bogen er på 304 sider med masser af billeder. Den fik masser af ros i aviserne og rundt omkring (se herunder) og har solgt i over 1000 eksemplarer. Har du læst den?


PRESSEN SKREV:


Information: ’Røvhullet er revolutionens udgangspunkt’

Alle vinder, hvis mænd lærer at blive bollet i numsen, siger Mads Ananda Lodahl, der sammen med gruppen Queer Jihad står bag udgivelsen af en bog med det erklærede formål at ødelægge ’den heteroseksuelle verdensorden’


Mandfjols: Queer Jihad åbner øjne, sind og røvhuller

“Queer Jihad holder queerteorien helt nede på jorden og inviterer alle med—ikke kun dem, der allerede har styr på sagerne. De lader akademikerne om det højtflyvende, og fortæller ganske enkelt, at hvis du har et problem med Den Heteroseksuelle Verdensorden … eller hvis den har et problem med dig, så er du med i klubben.”


Poitiken: Der er erklæret krig mod heteroernes verdensorden

“Hvor ville jeg ønske, at flere turde tænke de tanker. Sætte spørgsmålstegn ved de forventninger i samfundet, der får både mænd og kvinder til at agere som køn frem for mennesker…”


Radio24syv: Syvkabalen med Queer Jihad

“Revolutionen starter i røvhullet,” mener Queer Jihad, som er aktuel med bogen ‘Se! Den heteroseksuelle verdensorden går i stykker’. Mads Ananda Lodahl og Trine Munk fra den seksuelle befrielsesbevægelse taler om kønskamp, dansk hyggeracisme og at rigtige mænd tager den i røven. Altsammen tilsat syv særlige sange. Vært: René Fredensborg


Out & About: Udfordrer Den Heteroseksuelle Verdensorden

“I Københavns homomiljø fik Queer Jihad hurtigt opmærksomhed på grund af deres ny og mere håndfaste tilgang til hadforbrydelser: De oprettede kurser i selvforsvar og opfordrede til at besvare vold med vold.”


I Do Art: Se! Den Heteroseksuelle Verdensorden går i stykker!

“Jeg fandt hurtigt nogle flere ting, gruppen havde udgivet, og blev lynhurtigt inspireret til at arbejde med queer-gadekultur i Aarhus, med samme energi og fandenivoldskhed som Københavnergruppen. Queer Jihad var på mange måder med til at understøtte en kreativ tilgang til skønhed, køn og seksualitet hos mig, som både virkede befriende og udviklende.”


Magasinet Danner: Vi puster queer balloner op…

Magasinet Danner giver vores bog 4 ud af 5 kvindekampstegn.


Projekt Antifa anmelder Queer Jihads bog

“Queer Jihad har siden 2005 spillet en meget stor rolle i at få både queer-aktivisme og en række vigtige problematikker omkring undertrykkelse af især seksuelle og kønsmæssige minoriteter længere ud end nogle få snævre cirkler.”


Proud!: Hellig krig mod heteroerne

“Der meget at lære af Queer Jihads nye bog – lige fra selvforsvar for bøsser til graffiti-tips til tøser. Og man vil med garanti få et nyt og spændende ordforråd til at tale om køn og seksualitet med: flexkønnet, biokvinde, røvhulsangst, bare for at nævne et par stykker.”


Pridenews: I beder selv om at få tæsk (uddrag af bogen)

“I bogen Se! Den heteroseksuelle verdensorden går i stykker! får man et indblik i, hvad der rører sig i de små, lukkede miljøer langt væk fra mainstreamen – og det er hverken kedeligt eller for sarte sjæle!”


Modkraft: Bøssebog med empowerment og problemer

“Queer Jihads bog Se! Den heteroseksuelle verdensorden går i stykker er en af de første danske ikke-akademiske fagbøger om queer-begrebet, og den lander på et tørt sted.”


ANBEFALINGER FRA BOGENS BAGSIDE:


“Reading is fundamental. Og denne bog er skrevet af nogle af Danmarks vigtigste queer forfattere.”

 • KENNETH COCKWHORE, DJ og kunstner

“Igennem syv år har Queer Jihad bidraget til omstyrtelsen af Den Heteroseksuelle Verdensorden på skægge(de), bevidst provokerende og originale måder. Få efterlever S.C.U.M.-manifestets ”dropping out is not the answer; fucking-up is” så overbevisende som disse utrættelige anti-normativitetskrigere. Heldigt for København, at den fik lov at lægge gader til!”

 • LIV ROLF MERTZ, tidligere underviser i queer teori på KUA og medstifter af Enhedslistens Queerudvalg

“Døde fisk følger strømmen, men det gør Queer Jihad bestemt ikke! Denne bog bør læses af alle, der tror, de ikke har brug for en normkritisk vinkel på kønsdebatten – for så har de!”

 • ASK ULRICH PETERSEN, forperson i LGBT Ungdom

“Queer Jihad – historier og manifester om queer tankegang og livsstil. Et must read med humoristiske, kunstneriske og aktivistiske indslag fra hoften.”

 • MISS FISH, medstifter af Dunst, Copenhagen Queer Festival og Warehouse 9

”Hvis du synes, at bøsser selv er ude om at få tæsk, når de ser bøssede ud. Hvis du ikke synes, der er noget galt i, at der kun er hvide hetero-mænd i døren og på scenen til alle festerne. Hvis du ikke kan forstå, hvorfor dine kvindelige venner ikke griner af dine blondinevittigheder. Eller hvis du bare gerne vil vide, hvorfor Den Heteroseksuelle Verdensorden skal udfordres. – Så skal du læse denne bog!”

 • ANE KIRK, forfatter og stifter af Netværket for Køn i Pædagogik.

”Queer Jihad er en fuckfinger til den kommercielle og småborgerlige LGBT scene. Mens andre går i Gay Pride, går Queer Jihad på barrikaderne. Når de andre er til efterfest, er Queer Jihad til piratfest. Altid kampklar, malet hen over byens mure. En respirator, der holder byens puls i live og udfordrer det eksisterende. Queer Jihad kigger ikke på. Queer Jihad reagerer – og det har København haft brug for længe.”

 • ESBEN WEILE KJÆR, ungrådgiver i Kulturministeriet, skribent og festarrangør

”Queer Jihad hjalp mig med at slutte fred med min heteroseksualitet og se den heteroseksuelle verdensorden som den rigtige fjende.”

 • Fra bogens forord af RASMUS POULSEN, musiker, journalist og forfatter

”Queer Jihad er en kamp i sproget uden vindere. Endelig en vold jeg kan forstå!”

 • STINE MARIE JACOBSEN, kunstner og performer

“Queer Jihad er den vigtigste anstrengelse i år.”

 • DJ HVAD, producer og grundlægger af pladeselskabet Syg Nok Records

“Queer Jihad – det var sgu da lige, hvad der manglede!”

 • LARS ERIK FRANK, redaktør og skribent

“En milepæl indenfor dansk homo-aktivisme.”

 • SATAN, grafitti-maler

KAN DU LIDE BOGEN?

Så send et par linjer med en anbefaling til mads@almindelig.com, så kommer de op her på siden…