BYENS RADIO: 10 ÅRS QUEER AKTIVISME

Byens Radio er en ulovlig undergrundspiratradio, der sender fra en hemmelig destination et sted i København. De har studie ét sted, hvor radioprogrammerne laves, og et andet sted er der en sender, der skyder lydbølgerne ud i æteren, så man kan høre det på FM-båndet, 89,7 MHZ, hvis man bor tæt nok på senderen, dvs. i København. Ellers kan man streame det på internettet.

Byens Radio, 6. maj 2014

Hver tirsdag er den queer feministiske redaktion på sendefladen. Det er en gruppe unge aktivister med en radikal dagsorden, når det kommer til køn og seksualitet. De inviterer andre queer og feministiske aktivister i studiet og snakker med dem om, hvordan man kan gøre verden til et sjovere sted at være for kvinder og alle former for queers. Du kan høre alle deres programmer på mixcloud. Og det er et godt sted at lære noget om queer og feminisme og holde dig opdateret om, hvad der sker.

Lyt til den queer feministiske redaktions radioprogrammer – lær noget om queer og feminisme uden at læse!

Den 6. maj inviterede redaktionen mig på besøg til den første i en række udsendelser om queer aktivisme. De inviterede mig, fordi jeg har været queer aktivist i laaaang tid, og de ville gerne høre, hvordan det var at lave queer aktivisme, dengang jeg startede i 2003, og hvilke erfaringer jeg har fået i årenes løb. Så vi snakkede om performance gruppen Dunst, min gamle gruppe Queer Jihad, Queers with Molotows, som var en gruppe i det gamle Ungdomshus på Jagtvej, Enhedslistens Queerudvalg, TAM/KLAM/SKAM og en masse andre grupper.

Vi snakkede en del om militans i forhold til Initiativet Bash Back! og Queer Jihads blad “Træt af Pis,” som fik meget medieomtale i 2008.

Vi snakkede om parlamentarisk modstand, om diversity of tactics og om at arbejde sammen med folk, man ikke er enig med. Om at gå på nogle kompromisser for til gengæld at vinde noget andet. For eksempel sådan noget med at tage pænt tøj på og tale pænt, selvom man måske ikke har lyst, for så til gengæld at kunne nå nogle mennesker, der ikke ville lytte, hvis man så mærkelig ud og bandede. Vi snakkede en helt masse om, hvordan man kan arbejde med pressen og medierne som aktivist og om solidaritet mellem queers. Og om at have det sjovt og være skør.

Billedet foroven er fra den gamle piratradio i Ungdomshuset på Jagtvej 69. De sendte lyd ud i Københavns æter i 2006-2007. Jeg måtte ikke bruge et billede fra den nye piratradio, men det så cirka ligesådan ud.

_________________

queer jihad se den heteroseksuelle verdensorden går i stykker homofobi er kikset klistermærkerHvis du ikke har læst Queer Jihads bog endnu, kan du købe den her for 100 kroner.

Klik på billedet og få den sendt hjem til dig med posten.