AK24SYV: LØBETUR MED LARS LØKKE

Det har været Copenhagen Pride hele ugen i København, og jeg fik en invitation til at besøge Lars Løkke Rasmussen, og så skete der pludselig en masse. Det startede med, at jeg skrev sådan her på min facebookside:

Det er underligt, hvordan tingene udvikler sig. Med Priden og alt sådan noget. I tirsdags ville de have mig til at komme ud på den amerikanske ambassade og se en film, som om vi bare er nogle venner, der sidder i en sofa med popkorn og snakker. Politikerne og mig og nogle andre. Onsdag ville de have mig til at sidde i et panel med nogle politikere fra nogle af Danmarks største partier. Og torsdag var jeg inviteret til kaffe og kage hos statsministeren. Jeg fik en invitation i en email, og han havde selv skrevet under på den med en kuglepen. Han ville også have mig med ud og løbe en tur i mosen. Som om vi bare er nogle venner, der hænger ud med hinanden. Men jeg ved jo ikke engang, hvor han bor.

Altså, det er jo fint nok på en måde. Jeg er glad for at blive inviteret. De vil gerne være venner med os nu. Og snakke med os. Ikke som dengang jeg var lille. Det er en anden tid nu, og det er ikke for at være snobbet. Jeg vil da også rigtigt gerne hænge ud med dem. Men politikere har bare aldrig rigtigt sagt mig noget. Der er ikke rigtigt noget ved dem, synes jeg. De er bare nogen, der arbejder i et andet firma end mig, og jeg er også bare selv en fattig, lille svans fra Tolstedparken, der ikke er en skid, og selvom de efterhånden har inviteret mig til den slags arrangementer i nogle år nu, kan jeg ikke vænne mig til tanken om, at nogen synes, jeg er VIP-LGBT nok til, at jeg skal komme og slubre kaffe med de fine. Dem, der ikke kan se, at der er nogen særlig forskel på, om man får 2000 dask mere eller mindre ind på kontoen hver måned.

Jeg synes for det meste, jeg er ret tjekket med ting og får svaret hurtigt på mails og den slags, men det glippede alligevel lidt i den her uge. Det var som om, jeg ikke rigtigt kunne bestemme mig. Jeg fik da meldt afbud til paneldebatten, men med de andre ting blev jeg bare sådan en, der endte med at blive væk uden at give besked, fordi jeg stod på mit værelse i underbukser og drak kold te og dansede til Leila K og ikke kunne bestemme mig for, om jeg skulle tage afsted eller bare blive her og danse lidt mere, og så var dagen lige pludselig gået, og jeg tænkte på, om de savnede mig. Om de overhovedet havde lagt mærke til, at jeg ikke kom.

Og så bragte Politiken et citat fra den tekst (se billedet) og så ringede Radio24syv og nogle dage efter kunne jeg skrive sådan her på facebook:

“Når man siger ja til at tage ud at løbe med Lars Løkke Rasmussen, så skal man være opmærksom på, at man bliver en del af hans propagandamaskine.”

Sådan siger Henrik Qvortrup, som har været redaktør på BT, Ekstra Bladet, Se & Hør og TV2 og ikke mindst været presserådgiver for den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Jeg har ikke fundet ud af, om statsministeren opdagede, at jeg ikke kom til hans kaffe-drik og løbetur i sidste uge (jeg har ikke hørt fra ham), men Politiken fandt i hvert fald ud af det. Og så fandt Radio24syv også ud af det, og de ringede til mig for at høre, hvad det hele handlede om, og spurgte, hvorfor jeg ikke ville op til statsministeren, og jeg sagde, at jeg var usikker på, hvorfor jeg overhovedet var inviteret, når vi nu ikke rigtigt er venner med hinanden, og at jeg havde en følelse af, at det mere handlede om, at jeg ville gøre statsministeren en tjeneste ved at dukke op, end han gjorde mig en tjeneste ved at invitere mig.

Og så bagefter ringede Radio24syv til Henrik Qvortrup for at høre hans mening om sagen, og han sagde, at det var en “utroligt ædruelig vurdering” fra min side at blive væk, og at jeg havde fuldstændigt ret i min analyse.

“Det er ikke for Pride-mandens skyld. Det er for Løkkes egen skyld,” sagde han, og Pride-manden må i den her sammenhæng være mig. Han sagde, det var respektindgydende, at jeg havde takket nej til at hjælpe Løkke med at gøre reklame for sig selv og tilføjede, at “når statsministeren vil ud og løbe med vildt fremmede menneske, så skal klokkerne ringe, og det man bør være lidt mistroisk overfor om man bliver indrullet i et propagandaprojekt.” Han gik endda så langt som til at kalde de mennesker, der tager ud og løber med statsministeren for “nyttige idioter.”

Hvis du er ligeglad og hellere vil danse, så er det den her Leila K sang, jeg ikke kunne stoppe med at danse til…


Foto: Jens Astrup fra Venstres flicker-profil