PÆDAGOGISK OG KREATIV KONSULENT MED FOKUS PÅ KØN OG SEKSUALITET

Køn og seksualitet kan være forvirrende og indviklede områder, og man kan hurtigt føle, at man jogger rundt i spinaten, når man i virkeligheden prøver på at gøre noget godt.

Jeg har arbejdet med emnet i 15 år og særligt med køn og seksualitet, der afviger fra normen. Du kan læse mere om mig her og mere om mine foredrag og min tilgang til emnet her.

Jeg tilbyder konsultation på to områder:

Det pædagogiske område

Skole, SFO, ungdomsklub, bosteder, sårbare unge, efterskoler mm.

Køn er alle steder i en pædagogisk praksis, og der er mange holdninger og myter på spil. Når jeg kommer ud som pædagogisk konsulent er det med ærmerne smøget op. Jeg kommer ikke for at diskutere teori og holdninger, men for – sammen med jer – at finde praktiske løsninger på komplicerede problemer.

Det kan handle om at skabe plads til kønsoverskridende børn og unge i en gruppe eller finde måder at snakke med børn og unge om diskriminerende sprogbrug, seksuelle omgangsformer og samtykke eller om at hjælpe de voksne pædagoger med at finde rundt i seksuelle og kønsmæssige subkulturer og koder.

I kender jeres børn og unge bedst, men ofte kan det være en stor hjælp at få et par friske øjne på en fastgroet problematik. Jeg leverer de friske øjne og medbringer et indgående kendskab til seksual- og kønstematikker blandt børn og unge og mange års erfaring med at finde konkrete løsninger, der skaber mere plads til mangfoldighed.

Det kreative område

Teaterproduktion, film og TV, radio, journalistik, dokumentar, skoledrama, roman, sangtekst mm.

Afvigende køn og seksualitet bliver alt for ofte stereotypt eller problematisk fremstillet i kulturen, og mange kulturproducenter, der har gode intentioner og egentlig ønsker at give minoriteter en god, kulturel oplevelse, ender med at træde rundt i sårende troper eller ødelægger deres egne produktioner med fodfejl, der let kunne være undgået.

Som kreativ konsulent kan jeg for eksempel komme på besøg i ide-udviklingsfasen og hjælpe med at skyde projektet i den rigtige retning fra start og så igen i den sidste finpudsningsfase og se det næsten færdige produkt igennem og gøre opmærksom på eventuelle kiksere. Jeg kan også hjælpe enkeltpersoner, der for eksempel skriver en roman eller en fagbog og har brug for sparring omkring køn og seksualitet i stoffet.

Jeg kommer ikke som politisk korrekthedspoliti, og I har selvfølgelig den fulde magt over proces og produkt. Jeg kommer med konstruktive forslag til forbedringer og vil hjælpe jer med at undgå, at manglende indsigt spænder ben for jeres produktion. Jeg kommer også med mange års erfaring fra normkritiske, kunstneriske kredse og kan hjælpe jer med at tænke ud af boksen og se jeres stof fra friske og skæve vinkler.

Praktisk

Det hele starter med en kort telefonsamtale eller mail, hvor vi finder ud af, om jeg er den rigtige til at hjælpe jer. Derefter tager vi sandsynligvis en længere snak i telefonen, hvor jeg bliver sat grundigt ind i tingene, så jeg kan forberede mig, og så finder vi tid og sted til den egentlige konsultation.

Mine kontakter står nederst på siden. Ring eller skriv i dag.

Foto: Timothy de Mesa