MADS ANANDA LODAHL FORLADER TRANS-DEBAT – SE HVAD DER SKETE BAGEFTER…

I slutningen af juni 2014 ringede Copenhagen Pride til mig og spurgte, om jeg ville deltage i en paneldebat på Rådhuspladsen og være med til at diskutere konsekvenserne af dette års lovændring, der gør det lettere for transkønnede at opnå juridisk kønsskifte.

Jeg takkede ja til invitationen på betingelse af, at Copenhagen Pride også inviterede transpersoner til at sidde i panelet. Copenhagen Pride modtog stærk kritik fra trans-miljøerne for ikke at have inviteret transpersoner til at sidde i panelet, men to måneder senere, da debatten skulle foregå midt på Rådhuspladsen (til lejligheden omdøbt Pride Square) under Pride Week, var der stadig ikke nogen transkønnede blandt paneldeltagerne. Foruden mig (Mads Ananda Lodahl) sad kun Ole Møller Markussen fra AIDS-fondet, og debatten skulle modereres af Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride.

Derfor valgte jeg at forlade debatten.

Men da jeg var gået, sprang to transmænd fra publikum til, Tony Isaksen fra Transpolitisk Front og Erik Hansen, som i sin tid var med til at starte LGBT Danmarks T-gruppe, og debatten kunne fortsætte.

Min ven, Due, var med og filmede hele debatten, og her kan du se det meste af den. Desværre var der lydprøver på den store scene samtidig, så lyden er lidt sjov, og der var lidt kuk med kameraet, så der mangler lidt her og der, men det meste er med.

Debatten foregik den 28. august 2014.

Deltagere i videoen:

Lars Henriksen, moderator, formand for Copenhagen Pride
Ole Møller Markussen, inviteret paneldeltager, repræsentant for AIDS-fondet
Mads Ananda Lodahl, inviteret paneldeltager, foredragsholder ved almindelig.com
Erik Hansen, transperson, ikke inviteret paneldeltager, medstifter af LGBT Danmarks T-gruppe
Tony Isaksen, transperson, ikke inviteret paneldeltager, Transpolitisk Front, Normstormerne