GUIDEDE MEDITATIONER AF MADS ANANDA LODAHL

Guidede meditationer kan hjælpe dig med at lande i din krop og finde ro i hverdagen. De kan også være med til at dæmpe symptomer på angst, stress, depression og vrede.

  • Lyt til guidede meditationer på dansk her

Hvordan fungerer guidede meditationer?

Der findes mange forskellige slags guidede meditationer, så de fungerer ikke altid på helt samme måde, men en guidet meditation er en form for opmærksomhedspraksis, hvor en anden person guider dig til at få en bestemt kropslig og mental oplevelse. Den, der guider dig, kan enten være tilstede i rummet sammen med dig eller – som her – være til stede i form af en lydoptagelse.

Guiden hjælper dig med at fokusere din opmærksomhed på særlige kropslige og mentale fornemmelser. Det kan for eksempel give dig en oplevelse af tryghed, accept, glæde eller kropslig nydelse, og det kan have en positiv indvirkning på din generelle fysiske og mentale sundhed, fordi det hjælper dig med at regulere hele dit nervesystem.

Før du tænder for optagelsen…

Hvis guidede meditationer er nyt for dig, og du er nysgerrig på det, så giv det mere end én chance. Man skal lige vænne sig til det. Det kan også være en god idé at prøve guidede meditationer fra forskellige steder, hvis du ikke kan lide guidens stemme eller tempo eller noget, personen siger.

Her er fire ting, du kan gøre, før du starter optagelsen:

  1. Find et sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Det er dejligt at ligge i sit eget hjem, men du kan også meditere i din bil (selvfølgelig ikke mens du kører), på en bænk i en park, i en bus eller i lufthavnen.
  2. Læg dig fladt på ryggen. For eksempel på gulvet, på en sofa eller i en seng. Det vigtigste er, at du er helt afslappet og kan trække vejret frit. Måske er det rart med en pude under hovedet eller under knæene. Prøv dig frem.
  3. Luk øjnene og dæk dem eventuelt til med et stykke stof, der lukker alt lys ude. Hvis der er andre lyde omkring dig, kan du bruge hovedtelefoner, så du ikke bliver forstyrret.
  4. Hvis du har svært ved at falde til ro, kan du dække dig til med et tæppe eller en dyne eller lægge en stor, tung hynde på bryst, mave og underliv.

OBS: Husk, at der ikke er noget specielt, du skal have ud af at lave en guidet meditation. Der er ikke nogen lektier eller noget, du skal lære, og der er ikke noget, du kan gøre forkert. Det er din helt egen time-out, som du kan bruge, som du vil.

Der kommer løbende nye optagelser i mappen. Du er velkommen til at downloade dem og dele dem. De er helt gratis for alle, men hvis de gør noget godt for dig, og du skulle få lyst til at donere 5, 20 eller 50 kroner som tak, kan du gøre det på MobilePay 27630667.