MIKROFONHOLDER: FEMINISTER DELER EN BAKKE POMMES FRITES PÅ SEX-RESTAURANT

I september 2014 inviterede Janni Iben Stevn Hansen mig på en bakke pommes frites på burgerbaren Hot Buns i København, så vi kunne se på og snakke om de storbarmede, letpåklædte damer, der serverer der.

Radio24syv var med og optog alt, hvad vi sagde. Samtalen blev sendt i programmet Mikrofonholder den 3. oktober 2014

Janni er medstifter af Basisgruppen Livmoderfeministerne, og jeg er queer feminist ved www.almindelig.com, og selvom vi var uenige om andre ting, var vi enige om, at vi ville synes, det var ydmygende at skulle arbejde på Hot Buns.

Janni fortalte mig om hendes 6-årige søn, der nogle gange gerne vil gå med neglelak, men som måske også er ved at være stor nok til at vide, at det ikke er sikkert, det er helt uden risiko. Så Janni blev glad, da hun så, jeg havde neglelak på. Hun tog et billede af det, som hun kunne vise til sin søn, og senere fortalte hun mig, at han havde været meget begejstret, da han så billedet.

Det gik op for mig, at jeg nogle gange fjerner min neglelak for at gøre livet lettere for mig selv, selvom jeg godt kan lide at gå med det og har gjort det, siden jeg var 16, men når jeg fjerner det, bliver jeg ligesom David i min TED-talk, der klipper sit hår af for at passe ind i den heteroseksuelle verdensorden. Og som vi lærer i TED-talken, går det udover flere end en selv, når man tilpasser sig. Når jeg fjerner min neglelak, går det udover Jannis søn. Så nu er jeg blevet meget mere stædig og modig og fjerner det ikke så tit mere. Tak Janni. Tak Jannis søn.

Se min TED-talk her:

hot buns