FOREDRAG MED MADS ANANDA LODAHL

Mads Ananda Lodahl er en eftertragtet oplægsholder, når det handler om mangfoldighed, normalitet og inklusion. Han involverer publikum og sætter gang i en debat, der varer ved længe efter, arrangementet er slut.

Han er ikke bange for at bringe både sig selv og deltagerne i spil i en ærlig dialog om, hvordan vi kan få alle ind i varmen, så de kan udfylde deres fulde potentiale, og han når ind under huden med sit personlige engagement og sin praktiske tilgang.

Et foredrag med Mads Ananda Lodahl er underholdende, informativt og tankevækkende, og det handler om virkeligheden.

Det handler ikke om skyld

Der kan være både store og små problemer forbundet med at skille sig ud i en gruppe. Problemer med diskrimination, minoritetsstress, mobning og svære følelser. Det skal der gøres noget ved, men det handler ikke om at lede efter nogen at give skylden for problemerne.

Det handler om at forstå mekanismerne bag diskrimination og mistrivsel:

  • Hvad er forholdet mellem majoritet og minoritet? Inklusion og eksklusion?
  • Hvorfor er der nogen, der kommer i klemme?
  • Hvad kan man gøre, når det sker?
  • Og hvordan undgår man selv at komme til at klemme andre?

Skriv og hør mere

Mads er populær som åbningstaler eller afsluttende oplægsholder på konferencer eller temadage. Han tilbyder foredrag og workshops til uddannelsesinstitutioner, erhvervslivet og foreningslivet og deltager også gerne i paneldebatter eller som facilitator.

  • Skriv til foredrag@almindelig.com og hør mere. Så kan vi sætte et arrangement sammen, der passer til jeres behov og ønsker.

Se Mads Ananda Lodahls TED-talk


Lad dig inspirere af tidligere workshops og foredrag

Foredrag om mænd til KBH Læser

Siden 2009 har Mads forsøgt at svare på spørgsmålet “hvad er en mand?” og det har ført ham langt omkring. I foredraget inviterer han publikum til at tænke med i denne sjove, men også seriøse leg og kommer omkring kønsforskning, kriminalitetsstatistikker, feminisme, seksualitet, grammatik, nummerologi, sprog, politik og sine egne erfaringer med både at blive inviteret indenfor og smidt ud af mændenes verden. Det er tid til at undre sig og være nysgerrig.

Workshop om magt og herskerteknikker for Greenpeace Nordic

Mads holder en workshop om magtforhold i personalegrupper for alle ansatte i Greenpeace’ nordiske afdelinger. Efter et jordnært oplæg om grundlæggende magtteori og en introduktion til de såkaldte herskerteknikker, leder Mads publikum gennem et gruppearbejde med deltagernes egne oplevelser både fra arbejdspladsen og i andre situationer. Workshoppen gør deltagerne opmærksomme på hierarkier og magtforhold og giver tankevækkende værktøjer til mere trivsel. Team-building, inklusion og aktiv deltagelse.

Foredrag om LGBT-historie på Efterskolen Ådalen

Mads fortæller med indlevelse og fascinerede, historiske fotos om LGBT-personers (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) kamp for anerkendelse og forklarer, hvordan denne gruppes kamp hænger sammen med andre minoritetsgrupper og med resten af samfundet. Efter oplægget diskuterer han politiske strategier, demokratiopfattelser og minoritetsoplevelser med eleverne. Gennem foredraget får eleverne et dybdegående indblik i en historie, som mange ikke kender og anledning til at tale om minoriteter på en anden måde end den sædvanlige personbundne. En underholdende og tankevækkende blanding af en helt særlig historie/samfundsfagstime og debataften, der vækker de unges interesse.

Foredrag om retten til at bestemme over sin egen krop på Testrup Højskole

Mads plukker overraskende mængder af eksempler på, hvordan der hele tiden bliver begået vold mod den allermest grundlæggende rettighed, man kan ønske sig: retten til at bestemme over sin egen krop. Kvinder, der bliver presset ud i sexarbejde eller udsættes for overgreb og sexchikane, homoseksuelle, der skammer sig over deres kærlighed, transkønnede, der ikke har adgang til behandling, interkønnede, der opereres, selvom de er raske, muslimske kvinder, der enten skal eller ikke må gå med tørklæde – og små drenge, der ikke tør gå med neglelak. Gennem eksemplets magt opridser Mads det undertrykkende system, som vi kalder normalitet, og som vi alle sammen er ramt af i en eller anden grad. Garanti for god debat.

Workshop om at overvinde undertrykkelse og diskrimination for BLUS (LGBT studerende i København)

Mads har udviklet et system med ikke mindre end 21 meget konkrete former for modstand mod alle former for undertrykkelse. Systemet kan benyttes af alle udsatte grupper, individer og minoriteter, og der er noget for enhver smag, lige fra det parlamentariske til det provokerende, det milde til det militante, det ufarlige til det ulovlige. Mads leverer værktøjet og værktøjskassen. Du bestemmer, hvordan du bruger det. Workshoppen er blevet kaldt “overvældende empowering” og giver deltagerne en stærk oplevelse af magt over eget liv og tro på forandring. Aldrig mere magtesløs.

Normkritisk foredrag om køn i en pædagogisk praksis på Københavns Pædagogseminarium

Mads giver en jordnær og letforståelig introduktion til normkritisk pædagogik og kønsteori, fortæller fakta om LGBT-børn og unge og deres vilkår i institutioner og samfundet og udfordrer stereotype og vanebaserede forestillinger om børn og voksnes køn med stærke argumenter fra både det teoretiske og det personlige felt. Han fortæller anekdoter fra den pædagogiske praksis og arbejder med deltagernes egne erfaringer og dilemmaer med børn, der er i konflikt med den heteroseksuelle norm.