FOREDRAG MED MADS ANANDA LODAHL

Et foredrag med Mads Ananda Lodahl engagerer og involverer publikum og sparker gang i debatten om mangfoldighed, normalitet og inklusion. Mads når ind under huden, og hans praktiske tilgang til køn, kønsroller og seksualitet gør emnet forståeligt og relevant for alle. Underholdende, informativt og uden berøringsangst.

Et emne for alle – alle har et køn!

Mange kommer i klemme i samfundets forventninger til, hvordan vi skal være kvinder og mænd. Det gælder ikke kun for homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede, men også for perlepladedrenge og klatretræspiger, stærke damer og følsomme mænd, kvinder, der ikke vil have børn, og voksne, der vælger parforholdet fra.

At skille sig ud kan gå udover trivsel og tryghed og medføre mobning, udefrysning, vold, fyringer, chikane eller bare en følelse af ikke at blive forstået, set og anerkendt – og det rammer både børn, unge og voksne, mænd og kvinder, homo- og heteroseksuelle. Og alt der i mellem.

Et foredrag med Mads gør deltagerne opmærksomme på de forventninger, de har til køn, og på de konsekvenser, forventningerne kan have – for dem selv og for andre – og viser vej væk fra fordomme og diskrimination og hen mod større forståelse og rummelighed.

Skriv og hør mere

Mads tilbyder foredrag, workshops og temadage til uddannelsesinstitutioner, erhvervslivet og foreningslivet og deltager også gerne i paneldebatter eller som facilitator.

Skriv til foredrag@almindelig.com og hør mere, så kan vi sætte et foredrag sammen, der passer til jeres behov og ønsker.


Lad dig inspirere af tidligere workshops og foredrag

Workshop om magt og herskerteknikker for Greenpeace Nordic

Mads holder en workshop om magtforhold i personalegrupper for alle ansatte i Greenpeace’ nordiske afdelinger. Efter et jordnært oplæg om grundlæggende magtteori og en introduktion til de såkaldte herskerteknikker, leder Mads publikum gennem et gruppearbejde med deltagernes egne oplevelser både fra arbejdspladsen og i andre situationer. Workshoppen gør deltagerne opmærksomme på hierarkier og magtforhold og giver tankevækkende værktøjer til mere trivsel. Team-building, inklusion og aktiv deltagelse.

Foredrag om LGBT-historie på Efterskolen Ådalen

Mads fortæller med indlevelse og fascinerede, historiske fotos om LGBT-personers (Lesbisk, Gay, Biseksuel og Transkønnet) kamp for anerkendelse og forklarer, hvordan denne gruppes kamp hænger sammen med andre minoritetsgrupper og med resten af samfundet. Efter oplægget diskuterer han politiske strategier, demokratiopfattelser og minoritetsoplevelser med eleverne. Gennem foredraget får eleverne et dybdegående indblik i en historie, som mange ikke kender og anledning til at tale om minoriteter på en anden måde end den sædvanlige personbundne. En underholdende og tankevækkende blanding af en helt særlig historie/samfundsfagstime og debataften, der vækker de unges interesse.

Foredrag om retten til at bestemme over sin egen krop på Testrup Højskole

Mads plukker overraskende mængder af eksempler på, hvordan der hele tiden bliver begået vold mod den allermest grundlæggende rettighed, man kan ønske sig: retten til at bestemme over sin egen krop. Kvinder, der bliver presset ud i sexarbejde eller udsættes for overgreb og sexchikane, homoseksuelle, der skammer sig over deres kærlighed, transkønnede, der ikke har adgang til behandling, interkønnede, der opereres, selvom de er raske, muslimske kvinder, der enten skal eller ikke må gå med tørklæde – og små drenge, der ikke tør gå med neglelak. Gennem eksemplets magt opridser Mads det undertrykkende system, som vi kalder normalitet, og som vi alle sammen er ramt af i en eller anden grad. Tankevækkende og garanti for god debat.

Workshop om at overvinde undertrykkelse og diskrimination for BLUS (LGBT studerende i København)

Mads har udviklet et system med ikke mindre end 21 meget konkrete former for modstand mod alle former for undertrykkelse. Systemet kan benyttes af alle udsatte grupper, individer og minoriteter, og der er noget for enhver smag, lige fra det parlamentariske til det provokerende, det milde til det militante, det ufarlige til det ulovlige. Mads leverer værktøjet og værktøjskassen. Du bestemmer, hvordan du bruger det. Workshoppen er blevet kaldt “overvældende empowering” og giver deltagerne en stærk oplevelse af magt over eget liv og tro på forandring. Aldrig mere magtesløs.

Normkritisk foredrag om køn i en pædagogisk praksis på Københavns Pædagogseminarium

Mads giver en jordnær og letforståelig introduktion til normkritisk pædagogik og kønsteori, fortæller fakta om LGBT-børn og unge og deres vilkår i institutioner og samfundet og udfordrer stereotype og vanebaserede forestillinger om børn og voksnes køn med stærke argumenter fra både det teoretiske og det personlige rum. Han fortæller anekdoter fra den pædagogiske praksis og arbejder med deltagernes egne erfaringer og dilemmaer med børn, der er i konflikt med den heteroseksuelle norm.