FOREDRAG MED MADS ANANDA LODAHL

Mads Ananda Lodahl er en eftertragtet oplægsholder, når det handler om gruppedynamik, magt og identitet. Han involverer publikum og sætter gang i en debat, der varer ved længe efter, arrangementet er slut.

Et foredrag med Mads Ananda Lodahl er underholdende, informativt og tankevækkende, det handler om virkeligheden, og Mads kommer helt ind under huden med sit personlige engagement og sin praktiske tilgang.

  • Se eksempler på foredrag længere nede på siden…

Skriv og hør mere

Mads er fx populær som åbningstaler eller afsluttende oplægsholder på konferencer eller temadage. Han tilbyder foredrag og workshops til uddannelser, virksomheder og foreninger og deltager også gerne i paneldebatter eller som facilitator.

I snart 15 år har han regelmæssigt holdt foredrag og workshops for alt fra danske teenagere og tyrkiske aktivister til ansatte i den norske efterretningstjeneste og internationale NGO’er, og han har været fast samarbejdspartner i Københavns Kommune siden 2014.

  • Skriv til mads@almindelig.com eller ring på 27630667, så kan vi lave et uforpligtende tilbud, der passer til jeres behov og ønsker.

Se Mads Ananda Lodahls TED-talk


FOREDRAG OG WORKSHOPS

Herunder kan du læse om nogle af de foredrag og workshops, Mads tidligere har holdt.


Oplæsning og røverhistorier: Upassende Opførsel

Mads læser op fra sine bøger og fortæller røverhistorier fra sit eget liv. Udvalget af tekster og historier tilpasses det enkelte arrangement og publikum, men det bliver helt sikkert både sjovt, tankevækkende og nok også lidt frækt.

  • Læs mere om Mads og hans fokusområder her

Arrangementet henvender sig til voksne og unge og kan tilpasses i både tid og indhold. Egner sig også til mindre events i fx foreninger, caféer, bogklubber og på biblioteker og højskoler. Gerne i sammenhæng med andre forfattere.


Køns(ud)forskning: Hvad er en mand?

Siden 2009 har Mads forgæves forsøgt at besvare spørgsmålet: “Hvad er en mand?” Det har ført ham langt omkring, og i foredraget inviterer han publikum til at tænke med i denne sjove, men også seriøse leg.

Vi kommer omkring kønsforskning, kriminalitetsstatistikker, feminisme/ligestilling, seksualitet, grammatik, sprog og politik, og Mads deler ud af sine egne erfaringer med både at blive inviteret indenfor og smidt ud af mændenes verden.

Det er tid til at grine, undre sig og være nysgerrig. Og lære en masse i processen!

  • Hør Mads tale om emnet i radioen her

Foredraget henvender sig til alle fra ungdomsuddannelser og op og egner sig godt til fyraftensmøder, højskoler, biblioteker og andet, hvor det godt må være lidt sjovt, mens man får et fagligt input.


Den enkelte og gruppen: Magt og herskerteknikker

Mads holder en workshop om magtforhold og gruppedynamik for fx en personalegruppe eller en forening. Efter et jordnært oplæg om grundlæggende magtteori og en introduktion til de såkaldte herskerteknikker, leder Mads publikum gennem et gruppearbejde med deltagernes egne oplevelser fra både det private og det professionelle liv.

Workshoppen gør deltagerne opmærksomme på hierarkier og magtforhold og giver tankevækkende værktøjer til mere trivsel. Team-building, inklusion og aktiv deltagelse. Inkl. brugbart hand-out.

  • Læs mere om emnet her

Workshoppen henvender sig til voksne og unge fra ungdomsuddannelser og op og kan vare mellem 90 minutter og tre timer alt efter, hvor grundigt deltagerne ønsker at arbejde med egne erfaringer og team-building.


Identitet og samfund: Hvad er normkritik?

Med udgangspunkt i de sidste 150 års LGBT (Lesbian, Gay Bisexual, Transgender) historie forklarer Mads, hvad normkritik er, og hvad vi kan bruge normkritik til i politisk, pædagogisk og kulturelt arbejde.

Foredraget giver et fascinerende og levende overblik over en minoritetsgruppes rejse fra bunden af den sociale anerkendelse til en respekteret del af samfundet, men Mads perspektiverer løbende til andre undertrykte gruppers historie og diskuterer politiske strategier.

En underholdende og tankevækkende blanding af historietime, samfundsfag og debataften.

Foredraget henvender sig til voksne og unge fra ungdomsuddannelser og op. Det er debatskabende og alment interessant for foreninger og biblioteker, og egner sig særligt til lærer- og pædagogseminarier og personalegrupper indenfor det pædagogiske felt.


Foto: Tugce Deniz Cakır