FOREDRAG MED MADS ANANDA LODAHL

Når det handler om emner som normalitet, identitet og magt, er Mads Ananda Lodahl en eftertragtet oplægsholder, fordi han involverer publikum og og skaber en stemning, der er både sjov, tryg og nysgerrig.

OBS: Fra den 1. marts 2022 holder Mads en længere pause med at holde foredrag og workshops for at fokusere på at skrive nye bøger. Skriv derfor gerne hurtigst muligt, hvis du er interesseret i et arrangement inden da.

Mads har mere end 15 års erfaring med at forklare indviklede teorier og svære følelser for alle mulige slags mennesker og med at facilitere samtale på kryds og tværs af holdninger og fagligt niveau.

Det bedste er, at det altid handler om den virkelige verden, som vi alle sammen lever i. Mads kommer helt ind under huden med sit personlige engagement og sin praktiske tilgang.

  • Se eksempler på foredrag længere nede på siden…

Skriv og hør mere

Mads er fx populær som åbningstaler eller afsluttende oplægsholder på konferencer eller temadage. Han tilbyder foredrag og workshops til uddannelser, virksomheder og foreninger og deltager også gerne i paneldebatter eller som moderator.

I over 15 år har han regelmæssigt holdt foredrag og workshops for alt fra danske teenagere og tyrkiske aktivister til ansatte i Den Norske Efterretningstjeneste og internationale NGO’er, og han har været fast samarbejdspartner i Københavns Kommune siden 2014.

  • Skriv til mads@almindelig.com eller ring på 27630667, så kan vi lave et uforpligtende tilbud, der passer til jeres behov og ønsker.

Se Mads Ananda Lodahls TED-talk

 

FOREDRAG OG WORKSHOPS

Herunder kan du læse om nogle af de foredrag og workshops, Mads tidligere har holdt.


Oplæsning og samtale

Mads læser op fra sine bøger, snakker om indhold, skriveproces og relevante emner og fortæller røverhistorier fra sit eget liv. Udvalget af tekster og historier tilpasses det enkelte arrangement og publikum, men der bliver både noget til hele følelsesregistret og noget, man kan tænke længe over.

  • Læs mere om Mads her og læs om hans udgivelser her

Arrangementet henvender sig til voksne og unge og kan tilpasses i både tid og indhold. Egner sig også til mindre events i fx foreninger, caféer, bogklubber og på biblioteker og højskoler. Gerne i sammenhæng med andre forfattere.


Køns(ud)forskning: Hvad er en mand?

Siden 2009 har Mads forgæves forsøgt at besvare spørgsmålet: “Hvad er en mand?” Det har ført ham langt omkring, og i foredraget inviterer han publikum til at tænke med i denne sjove, men også seriøse leg.

Det hele bygger på Mads’ anmelderroste essaysamling Upassende Opførsel fra 2018.

Vi kommer omkring kønsforskning, kriminalitetsstatistikker, feminisme/ligestilling, seksualitet, grammatik, sprog og politik, og Mads deler ud af sine egne erfaringer med både at blive inviteret indenfor og smidt ud af mændenes verden.

En befriende, lystfyldt og legende vinkel på tidens hotteste emne. Det er tid til at grine, undre sig og være nysgerrig. Og lære en masse undervejs!

Foredraget henvender sig til alle fra ungdomsuddannelser og op og egner sig godt til fyraftensmøder, højskoler, biblioteker og andet, hvor det godt må være lidt sjovt, mens man får et fagligt input.


Den enkelte og gruppen: Magt og herskerteknikker

Mads holder en workshop om magtforhold og gruppedynamik for fx en personalegruppe eller en forening. Efter et jordnært oplæg om grundlæggende magtteori og en introduktion til de såkaldte herskerteknikker, leder Mads publikum gennem et gruppearbejde med deltagernes egne oplevelser fra både det private og det professionelle liv.

Workshoppen gør deltagerne opmærksomme på hierarkier og magtforhold og giver tankevækkende værktøjer til mere trivsel. Team-building, inklusion og aktiv deltagelse.

  • Læs mere om emnet her

Workshoppen henvender sig til voksne og unge fra ungdomsuddannelser og op og kan vare mellem 90 minutter og tre timer alt efter, hvor grundigt deltagerne ønsker at arbejde med egne erfaringer og team-building.


Identitet og samfund: Hvad er normkritik?

Med udgangspunkt i de sidste 150 års LGBT historie (LGBT = Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) forklarer Mads, hvad normkritik er, og hvad vi kan bruge normkritik til i politisk, pædagogisk, socialt og kulturelt arbejde.

Foredraget giver et fascinerende og levende overblik over en minoritetsgruppes rejse fra bunden af den sociale anerkendelse til en respekteret del af samfundet, og samtidig perspektiverer Mads løbende til andre undertrykte gruppers historie og diskuterer generelle politiske strategier for forandring.

En underholdende og tankevækkende blanding af historie, samfund og debat.

Foredraget henvender sig til voksne og unge fra ungdomsuddannelser og op. Det er debatskabende og alment interessant for foreninger og biblioteker, og egner sig særligt til lærer- og pædagogseminarier og personalegrupper indenfor det pædagogiske felt.


Oplæsning i Astrid Noacks Atelier i København.

Kort oplæg og præsentation før filmvisning i Teater Momentum i Odense.