UDKANTSRADIO: FESTKULTUR OG SAFER SPACES I NATTELIVET

festkultur og safer spaces i nattelivet
Søg efter FRIKTION PODCAST i din podcast-app.

Mads Ananda Lodahl er vært på Udkantsradios podcastserie om festkultur og safer spaces i nattelivet. Produceret i samarbejde med Friktion Magasin.

Lyt til alle 7 afsnit lige her på siden eller find dem i din foretrukne podcast-app. Søg efter FRIKTION PODCAST


# 0: VELKOMMEN TIL FESTEN

INTRO-AFSNIT: Du får syv afsnit og kommer til at høre fra mange forskellige festarrangører, der fortæller om deres særlige tilgang til at lave trygge og sjove fester

Vi skal møde folk fra Guldminen, Tung Torsdag, Bibimbatty, Marronage, Kimia, Fast Forward, Skærsilden og Club der Dunkelheit, Club Mafia, Ungdomshuset, Bolsjefabrikken, Drag My Party, Warehouse9 og Rootdown.


# 1: CLUB MAFIA

I første afsnit kan du møde Anna Gunvor Hyttel, Sigrid Marie Søndergaard, Katrine Brun Thorup og Ida Schrader fra Club Mafia. De bliver hyret af festarrangører og natklubber til at gå rundt i udkanten af dansegulvet eller stå i døren sammen med dørmændene og sørge for, at alle er klar over, at de har et medansvar for at skabe god – ikke dårlig – stemning til festen.

Når nu der er så mange, der har prøvet at blive gramset på i byen, kunne det være fedt, hvis nogen gjorde noget i stedet for bare at sidde og skrive forargede posts om det på facebook. Club Mafia stiller op.


# 2: GULDMINEN

I andet afsnit kan du møde Shuki Foighel og Lisa Morgen fra fest-kollektivet Guldminen. De har i årevis holdt queer pop fester i det meste af København, og de er kendt for at pynte helt sindssygt flot op. Og der er en mening med alt pynten!

Ukueligt godt humør, venlig, men effektiv konflikthåndtering og ingen sure (guld)miner.


# 3: KIMIA

I tredje afsnit kan du møde Pardis Pourahmad, som bestyrer den lille bar/café/natklub, Kimia, og Sirenx, som af og til er DJ på Kimia og desuden er med i kollektiverne Marronage, Bibimbatty og The Union. Det handler om at skabe et rum, der mest er for kvinder, LGBTA+ personer og folk fra den globale majoritet.

Kompromisløst nej tak til racisme og maskulin dominans. Undertrykte grupper slutter sig sammen og hjælper hinanden opad.


# 4: WAREHOUSE9

I fjerde afsnit kan du møde Fish fra det queer performance sted Warehouse9, og Kevin og Mareridt Maharaja, der blandt andet arrangerer goth fester med Club der Dunkeltheit. Blandt andet i Warehouse9.

Tre generationer af queer goth punks, ærgerlige møder med den homoseksuelle mainstream, nye slangudtryk, opkørte englændere og en dyb indsigt fra mange års erfaring med at skabe trygge rum for queers.


# 5: Fast Forward

I femte afsnit kan du møde Lukas Højlund og Anders Jørgensen fra Fast Forward, der arrangerer kæmpestore tekno raves rundt omkring i København. Fast Forward er vokset op i Ungdomshuset og har taget den kritiske holdning til diskrimination med ind i teknoscenen.

Tekno vs. punk. Trampe, trampe, trampe og plads til alle, der giver plads til alle.


# 6: Drag My Party

I sjette afsnit kan du møde Kenneth Cockwhore og Ariel Sharon fra drag-udlejningsfirmaet, Drag My Party, hvor man kan booke drag queens til at komme og servere velkomstdrinks eller skabe/fjerne en akavet stemning til en firmafest.

Hvordan er det at være nogens icebreaker? Hvordan er det at optræde som drag queen for 200 børn med downs syndrom i Køge? Og hvad gør det ved en bingo-aften, når det er drag queens, der læser tallene op?


# 7: Tung Torsdag & Rootdown

I syvende og sidste afsnit kan du møde Raske Penge/Rasmus, der var med til at arrangere de legendariske Rootdown fester, der lagde fundamentet for Københavns særlige, anti-homofobiske reggaekultur. Og Chancho, der er med til at køre reggaeklubben Tung Torsdag på Bolsjefabrikken.

Hvordan blev den københavnske reggae-scene så fed? Historie-fortælling om alliancer og venskaber, der opstår på tværs af konflikter.