KLUBVÆRELSET: FØRSTE GANG JEG VAR I DRAG

Mads havde paryk på, langt lyst krøllet hår og en trøje, hvor der stod “I love hardcore boys – I love boys hardcore”. Det var til en fest i Ungdomshuset og Mads var drag første gang. Med sig havde han sin ven, den store matcho-type, der skulle passe på ham.

Tekst, lyd og billede bragt med tilladelse fra DR, 4.8.2009

“Det var helt vildt ubehageligt, men dagen efter havde jeg været i kontakt med nogle sider af mig selv, nogle måder at tale med folk på og relatere til dem, som var anderledes aftenen før”, fortæller Mads.

Han dragger stadigvæk, men synes samtidig, at det bliver ved med at være ubehageligt. Til gengæld føler Mads, at det giver ham et større råderum at spille på bagefter, så han kan bruge sine hænder, måde at gå på og fnise på en ny måde.

Knallertdreng med grydehår
13 år gammel var Mads forelsket i en anden dreng fra håndboldklubben. Drengen havde knallert og grydehår. En dag henne i klubben sagde han til en af sine venner, at han aldrig ville være sammen med en dreng. Og han kiggede på Mads, mens han sagde det.

“Den første gang, jeg mødte en anden homoseksuel var jeg 18, så jeg var meget forvirret omkring det. På det tidspunkt jeg var slet ikke rigtig klar over, hvad homoseksualitet var – det var ikke en mulighed”

Der var ikke mange åbne homoseksuelle i området omkring Herning, hvor Mads er fra, der var ikke mange bøsser i medier, på film og der var ikke noget internet, så Mads kunne ikke komme i kontakt med andre homoseksuelle.

Bøssesvin
Mads har oplevet homofobi flere gange – første gang, da nogle drenge fra hans klasse kyssede for at ville provokere, mens han bare gerne ville undgå at provokere og kysse med drengene. Og en anden gang en københavns nat. En gruppe mænd stod ovre på den anden side af gaden. De tjekkede en langhåret dame ud. Lige indtil de opdagede, at damen var Mads med langt hår og make up og straks råbte de bøssesvin efter ham.

“Det der er sjovt er, at de troede, jeg var en kvinde, så de har stået og vurderet mig som sexobjekt. Og lige pludselig går det op for dem, at de har stået og vurderet en anden mand og lige pludselig er jeg bøssesvin, selvom det er dem, der har vurderet mig”, siger Mads.

Mads mener, det er et helt typisk eksempel på homofobi, fordi man er bange for sin egen homoseksualitet, men også sin egen heteroseksualitet.

“De heteromænd, som altid er dem, der skal jage alt muligt – at det lige pludselig er dem, der bliver byttet, fordi jeg kommer med mine bøsseøjne og ser dem, som sexobjekter”

Politisk seksualitet
Første gang Mads mødte en anden måde at se sin seksualitet på var, da han fik en kæreste, der politiserede sin seksualitet.

“Det var helt nyt for mig, at man sagde, at al den ensomhed i mine teenageår, al min selvhad og alle mine selvmordstanker har ikke noget med mig at gøre. Det har noget med samfundet at gøre”, fortæller Mads.

Efter den oplevelse begyndte han at interessere sig for queer teori og var med til at skabe den aktivistiske basisgruppe Queer Jihad.