BØSSEDANMARK

BØSSEDANMARK (Vild Maskine, 2021) er en kollektiv novellesamling af Nikolaj Tange Lange, Dennis Agerblad, Tomas Lagermand Lundme og Mads Ananda Lodahl. 216 sider.


FRA BAGSIDEN:

“Der er bøsser overalt i Danmark. Hver lille flække har et par stykker. Hver boligblok. Hvert sogn. Fra København til Vester Skerninge. Fra Allinge til Hvide Sande.

Nogle af dem er forelskede. Nogle er ensomme, andre jaloux. De drikker sig fulde, protesterer og har sex i det fri. De danner foreninger, tager på festival, køber ind og laver aftensmad. De er politikere, gymnasieelever og bistandsklienter. Fast forankrede, tilflyttere eller bare på besøg.

BØSSEDANMARK er en kollektiv novellesamling om bøsser. Tyve fortællinger fra tyve forskellige steder i Danmark.”


OMTALE AF BOGEN:


BØSSEDANMARK PÅ DR.DK

“Inspirationen til [en] historie kom fra en enlig homo-landmand, som Mads Ananda Lodahl engang mødte. Landmanden var i 40’erne, og han elskede duften af korn, sin traktor og de store vidder på Vestlolland. Selv hvis han fandt en anden mand, fortalte han, at han ikke ville opgive landmandslivet langt væk fra storbyen.”


BØSSEDANMARK I P1 MORGEN

Dennis Agerblad og Mads Ananda Lodahl var i P1 Morgen for at snakke om ‘Bøssedanmark’. Indslaget starter cirka 28 minutter inde i programmet.


BØSSEDANMARK I KULTUREN PÅ P1

Hele holdet bag ‘Bøssedanmark’ var i Kulturen på P1. Vi er det første indslag i programmet, så det starter cirka et minut inde, lige efter introen.


BØSSEDANMARK I POLITIKEN

“Hvis der er et greb, jeg især sætter pris på i novellesamlingen ‘Bøssedanmark’, må det være, hvordan realismen får lov at sætte sit tydelige præg.”

(…)

“Indlevende og ægte.”

4 hjerter til Bøssedanmark <3 <3 <3 <3

(…)

“Heldigvis nøjes ‘Bøssedanmark’ ikke med at være et sympatisk projekt. Der er også overraskelser, sjov og knald på, hvilket ikke mindst skyldes at mange af novellerne er forvekslingskomedier.”


BØSSEDANMARK FÅR LEKTØRUDTALELSE

“Et unikt, underholdende og knusende ærligt indblik i det at være bøsse i dagens Danmark”

(…)

“Forskellige som de er (…) er alle novellerne læseværdige af forskellige årsager, og man bliver både underholdt og måske endda en smule klogere under læsningen, der byder på rå realisme, metafiktion, humor, sex og ømhed i en skøn blanding.”


BØSSEDANMARK PÅ FOLKESKOLEN.DK

“Novellerne siger ikke kun noget om at være homoseksuel i dagens Danmark. De fortæller også om usikkerhed, ensomhed, at lede efter en identitet, kærlighed, sex, venskab: Emner, som er særdeles relevante for de ældste elever i folkeskolen, bøsser eller ej.”


BØSSEDANMARK I ARNOLD BUSCK LIVE-STREAM

Den 15. august 2021 var hele holdet bag Bøssedanmark på besøg i Arbold Busck på Købmagergade i København. Vi læste en novelle højt hver og fortalte om skriveprocessen og svarede på spørgsmål fra publikum.


BØSSEDANMARK PÅ FÆRØSK BOGBLOG

“Udover at være underholdende læsning, er både de nævnte og andre noveller i bogen relevant materiale i danskundervisningen i skolen, hvor vi netop har manglet den form for mangfoldighed, som bogen står for.”


BØSSEDANMARK PÅ BOGVÆGTEN

“Lidt interessant bliver det i Ultraviolence af Nikolaj Lange Tange der handler om, hvem der kan score Mads Lodahl, og i Opkørt boligindretning af Dennis Agerblad trænger humoren sig på, da to venner maler en lejlighed og ved et uheld kommer til at skubbe malerbøtten med den mintgrønne maling ud ad vinduet – lige ned i en åben sportsvogn. Det er ikke det eneste der bliver grønt i denne Buster Keaton-farce.”