P1 EFTERMIDDAG: ‘ARVINGERNE’ OG ‘BORGEN’ ER HELT HÅBLØSE

I anledning af den årlige LGBT-filmfestival MIX Copenhagen var jeg med Stine Michelsen fra festivalen i P1 Eftermiddag for at snakke om LGBT-personer på film og tv og i biografen. Stine fortalte, hvordan MIX havde smuglet LGBT-film med kurér henover grænserne i Asien, og jeg fortalte om filmen God Loves Uganda, der handler om den tiltagende homofobi i Uganda og om, hvor den kommer fra.

Programmet blev sendt på P1 den 7. oktober 2014, og Stine og jeg er med cirka 37 minutter inde i programmet, men du kan også høre os herunder

Læs min anmeldelse af God Loves Uganda i Information

Jeg snakkede også om de to danske TV-serier Borgen og Arvingerne, som set ud fra et queer perspektiv er fuldstændigt håbløse.

Altså. Hvorfor er der udelukkende hvide heteroer med i serierne?

Nå ja… Der er en, der hedder Amir, som er med i sammenlagt cirka 15 minutter. Og to skabsbøsser. Den ene bliver så ustyrligt liderlig, når han ser en ung mand, at det koster ham hans job. Den anden bliver syg af aids og skyder sig selv i hovedet, allerede inden serien starter. På den måde skriver serierne sig ind i en laaaaang tradition i film og tv, hvor homoseksualitet er lig med (social eller egentlig) død, og ikke-hvid hud er lig med en enkelt birolle.

Ikke så progressivt.