BIOGRAFI: MADS ANANDA LODAHL

Jeg er forfatter, foredragsholder og konsulent.

Jeg arbejder med køn og seksualitet, minoriteter, diskrimination, inklusion og mangfoldighed. Normalitet i det hele taget. Og jeg er mest interesseret i den praktiske virkelighed og i at finde løsninger på tingene. Jeg arbejder for, at alle kan føle sig godt tilpas i deres hverdag og opleve, at der er plads til dem. Sådan rigtigt. Så de kan udfolde deres potentiale. Jeg synes, det skal være sjovt, og at vi skal passe på hinanden og os selv, mens vi arbejder med ting, der kan gøre ondt, og som er indviklede.

Senest har jeg udgivet bogen “Upassende Opførsel” med 50 tekster om køn og seksualitet. /Læs anmeldelser og køb bogen.

I mere end 10 år har jeg lavet workshops og foredrag og faciliteret og deltaget i debatter i Danmark og internationalt. Jeg har besøgt alt fra danske teenagere og tyrkiske aktivister til ansatte i den norske efterretningstjeneste og internationale NGO’er.

Jeg besøger for eksempel uddannelsesinstitutioner, biblioteker, festivaler, organisationer, virksomheder og foreninger. Jeg er også tit ude som åbningstaler eller afsluttende oplægsholder til konferencer og temadage. / Book et foredrag.

Jeg er ind i mellem i radioen eller avisen, hvor jeg siger, hvad jeg synes om det, jeg ved noget om. / Se presseomtale.

Jeg skriver om kultur og politik til tidsskrifter, aviser og bøger og anmelder ind i mellem film i Information. / Læs artikler.

På TEDxCopenhagen 2013 erklærede jeg krig mod Den Heteroseksuelle Verdensorden. Det var mere populært, end jeg havde regnet med. / Se TED-talk.

Jeg har været nomineret til Danmarks fornemste feministiske pris, Suzanne Gieses Mindelegat, to eller tre gange.

I 2005 var jeg med til at stifte Queer Jihad, og i 2013 udgav vi bogen “Se! Den heteroseksuelle verdensorden går i stykker!” Det er en opsamling af vores arbejde gennem 8 år, og den fik flotte anmeldelser over hele linjen. Jeg var medforfatter og redaktør på bogen. / Læs anmeldelser og køb bogen.

Jeg har været involveret i politiske subkulturer og politisk arbejde på græsrodsplan siden 2003 og har arrangeret virkeligt mange fester, festivaler, debatter, filmarrangementer, koncerter, demonstrationer og alt sådan noget i den forbindelse.

Jeg har arbejdet som receptionist i sexklubber for bøsser i mange år, og jeg har også arbejdet hos Sex & Samfund som rådgiver på Sexlinien for Unge.

Jeg er uddannet lærer fra N. Zahles Lærerseminarium og har desuden studeret queer teori og konflikthåndtering.

Der er sket mange andre ting i mit liv, men jeg ved ikke, om det er relevant her.

Foto: Fryd Frydendahl