MADS ANANDA LODAHL

Jeg arbejder som forfatter, foredragsholder, konsulent og massage terapeut. Udover det er jeg selvfølgelig en sammensat person med et privatliv ligesom alle andre mennesker, men her kan du læse om nogle af de ting, jeg arbejder med.


Massage

Jeg er certificeret thai massør og fysiurgisk massør og bruger min erfaring fra både politisk, professionelt og personligt arbejde med køn og seksualitet til at skabe en klinik, hvor alle er velkomne, men hvor fokus er på at give LGBT-personer en tryg oplevelse og en effektiv, medicinsk behandling.

 • Book en massage her

Pædagogisk og kreativ konsulent

Som kreativ konsulent hjælper jeg blandt andet forfattere, der skriver om seksuelle og kønslige minoriteter, med ikke at reproducere forudsigelige og stereotype fortællinger. Og som pædagogisk konsulent hjælper jeg blandt andre lærerteams med at finde rundt i nye, indviklede koder for seksualitet og køn blandt nutidens unge.

 • Book konsulenthjælp her

Foredrag

Jeg har holdt foredrag og workshops i mere end 15 år, og i den tid har jeg besøgt alt fra danske teenagere og tyrkiske demokrati-aktivister til ansatte i Den Norske Efterretningstjeneste og internationale NGO’er.

 • Se min TED-talk og book et foredrag her

Udgivelser

Som forfatter har jeg bidraget til antologierne Seksualitet, skole og samfund (2018), Queer Geographies (2014), Kvinde – Kend din krop (2013), 69 (2008) og til de skønlitterære værker Forhud (2014) og Samlemappe (2013).

Læs mere om disse udgivelser her


Journalistik

Når det hele lige passer, skriver jeg om kultur i for eksempel dagbladet Information. Her er fem artikler, jeg er glad for at have skrevet:

 1. Læs mit interview med USAs ambassadør Rufus Gifford her
 2. Læs mine bud på, hvordan man kan forstå konspirationsteorier her
 3. Læs min anmeldelse af Something Must Break her
 4. Læs min kritik af fænomenet Peter Pan her
 5. Læs min anmeldelse af God Loves Uganda her

Der er mange flere af mine artikler her


Radio

Jeg udtaler mig ind i mellem i medierne, hvis det handler om noget, jeg ved noget om. Jeg har været meget i radioen, og her er fem udsendelser, som blev gode:

 1. Hør mit “radioforedrag” i Radio24syv om homoseksualitetens historie her
 2. Hør hvorfor jeg takkede nej til at mødes med Lars Løkke i AK24syv her
 3. Hør Politikens Poptillæg om queer pop-kultur og aids-film her
 4. Hør Supertanker om queer teori og queer historie her
 5. Hør Weekendavisens podcast om queer film her

Jeg har også selv været med til at producere radio. Her er tre eksempler:

 1. Hør Det Store Queer Jihad Interview som podcast her
 2. Hør min podcastserie om festkultur og safer spaces i nattelivet her
 3. Hør et podcast om børn, køn og queer pædagogik her

Der er mange flere radio-interviews med mig her


Andet

Jeg er uddannet lærer fra N. Zahles Lærerseminarium og har desuden studeret konflikthåndtering og queer teori. Jeg har arbejdet som rådgiver på Sexlinien for Unge hos Sex & Samfund og som receptionist i sexklubber for mænd i både København og Berlin.

Jeg har modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond i 2018 og 2019 og et legat fra autor-kontoen i 2018. Jeg er nomineret flere gange til Suzanne Gieses Mindelegat.

Jeg har været involveret i diverse subkulturer og politisk arbejde på græsrodsplan siden 2003 og har arrangeret virkeligt mange fester, festivaler, debatter, filmarrangementer, koncerter, demonstrationer og alt sådan noget i den forbindelse.


Foto: Peter Stanners