MADS ANANDA LODAHL

Jeg hedder Mads Ananda Lodahl. Jeg er forfatter, foredragsholder, konsulent, massør og MindBody terapeut.

Litteratur og læsekreds

Jeg har skrevet og bidraget til en række bøger, og jeg skriver også ind i mellem til tidsskrifter og aviser. Jeg laver læsekredse og har faciliteret samtaler om litteratur foran et publikum, fx ved at interviewe en forfatter på en scene.

Jeg kommer også gerne ud og læser op og fortæller om mit eget forfatterskab.

I mit månedlige nyhedsbrev anbefaler jeg tit bøger og film, der har noget med queer eller trans at gøre. Her får du også besked om offentlige foredrag, oplæsninger og nye udgivelser.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

 

Massage og terapi

Jeg er certificeret i fysiurgisk massage og traditionel thai massage og giver lange massage sessions med et holistisk syn på klienten.

I min praksis har jeg særligt fokus på at skabe et trygt og meningsfuldt rum for LGBT-personer. Denne gruppe har flere fysiske og psykiske problemer end resten af befolkningen, og samtidig oplever vi ofte, at vi ikke føler os tilpas hos læger eller behandlere. Det føles meget meningsfuldt for mig at tilbyde et rum for queer heling.

Jeg er også uddannet i MindBody terapi og tilbyder samtale-baserede terapi-forløb. Her kan vi arbejde med alt fra relationer og identitet til social angst, nedtrykthed eller karriere og kreativt arbejde.

Uddannelse og baggrund

Udover mine uddannelser indenfor massage og terapi, har jeg arbejdet med køn og seksualitet og særligt med minoritetserfaringer i mere end 15 år. Jeg er uddannet lærer og skrev bachelor om LGBT-personer i skolen. Jeg har arbejdet som rådgiver på Sexlinien hos Sex & Samfund, og jeg har studeret konflikthåndtering og queer teori.

Jeg har arbejdet i sexklubber for mænd i både København og Berlin og været involveret i diverse subkulturelle og græsrodspolitiske projekter og grupper siden 2003. Jeg har arrangeret virkeligt mange fester, festivaler, debatter, filmarrangementer, koncerter, demonstrationer og alt sådan noget i den forbindelse.

Foredrag og konsulent-arbejde

Som foredragsholder har jeg været ude hos alt fra danske teenagere og demokrati-aktivister i Tyrkiet til ansatte i Den Norske Efterretningstjeneste og internationale NGO’er. Jeg har lavet korte talks til konferencer, holdt en TED-talk, lavet længere forløb på højskoler, haft faste gæsteforelæsninger på universiteter, kommunale samarbejder, og jeg har specialiseret mig i at skabe nysgerrige, ærlige og humoristiske samtaler om køn, identitet, magt og normer.

Som pædagogisk konsulent hjælper jeg fx lærerteams med at finde rundt i nye, indviklede koder for seksualitet og køn blandt nutidens unge. Og som kreativ konsulent hjælper jeg fx forfattere eller TV-folk, der laver noget om seksuelle og kønslige minoriteter, med ikke at reproducere forudsigelige og stereotype fortællinger.

OBS: Fra den 1. marts 2022 holder jeg en længere pause med at holde foredrag/workshops og tilbyde konsulentbistand for at fokusere på at skrive nye bøger. Skriv derfor gerne hurtigst muligt, hvis du er interesseret i et arrangement inden da.

Det hele på en gang!

Og nogle gange blander jeg det hele og kommer for eksempel og snakker med en gruppe, der måske er ved at lave et teaterstykke eller en TV-serie om noget, jeg ved noget om, og så har vi en række møder, der er en blanding af gruppeterapi, magisk ritual, kreativ proces og ide-udvikling, sensitivity reading, teoretisk oplæg og bare en god, gammeldags, interessant samtale! Det er det bedste!

Radio

Hvis du er nysgerrig på at høre mere, ligger der ret meget radio med mig rundt omkring på internettet.

Du kan starte her:

  1. Hør mit “radioforedrag” om homoseksualitetens historie her
  2. Hør hvorfor jeg takkede nej til at mødes med Lars Løkke her
  3. Hør en samtale om queer pop-kultur og aids-film her
  4. Hør et podcast om queer film her
  5. Hør mig fortælle om spændende konspirationsteorier her
  6. Hør Det Store Queer Jihad Interview som podcast her
  7. Hør et podcast om børn, køn og queer pædagogik her

Foto: Lærke Posselt