BIOGRAFI: MADS ANANDA LODAHL

Jeg arbejder som forfatter, foredragsholder, konsulent og massage terapeut og udover det, er jeg jo en sammensat person som alle andre mennesker, men her kan du læse om nogle af de ting, jeg arbejder med.

Jeg har udgivet bogen “Upassende Opførsel” med 50 tekster om køn og seksualitet. / Læs anmeldelser og køb bogen.

Jeg har desuden bidraget til de faglige antologier “Seksualitet, skole og samfund”, “Queer Geographies”, “Kvinde – Kend din krop”, “69” og til de skønlitterære værker “Forhud” og “Samlemappe”. / Læs om mine bidrag.

I mere end 15 år har jeg lavet workshops og foredrag og faciliteret og deltaget i debatter i Danmark og internationalt.

Jeg har besøgt alt fra danske teenagere og tyrkiske demokrati-aktivister til ansatte i Den Norske Efterretningstjeneste og internationale NGO’er.

Jeg besøger for eksempel uddannelsesinstitutioner, biblioteker, festivaler, organisationer, virksomheder og foreninger. Jeg er også tit ude som åbningstaler eller afsluttende oplægsholder til konferencer og temadage. / Book et foredrag.

Jeg arbejder som pædagogisk og kreativ konsulent med fokus på køn og seksualitet og hjælper blandt andet forfattere som såkaldt sensitivitetslæser og lærerteams med at finde rundt i de nye, indviklede seksuelle og kønslige koder blandt nutidens unge. / Book konsulenthjælp.

Jeg er ind i mellem i radioen eller avisen, hvor jeg siger, hvad jeg synes om det, jeg ved noget om. / Se presseomtale.

Jeg skriver jounalistisk om kultur og politik til tidsskrifter, aviser og bøger og anmelder ind i mellem film i dagbladet Information. / Læs artikler.

På TEDxCopenhagen 2013 erklærede jeg krig mod Den Heteroseksuelle Verdensorden. Det var mere populært, end jeg havde regnet med. Min TED-talk er en af de mest sete fra Danmark. / Se TED-talk.

Jeg har været nomineret til Danmarks fornemste feministiske pris, Suzanne Gieses Mindelegat, flere gange.

I 2005 var jeg med til at stifte Queer Jihad, og i 2013 udgav vi bogen “Se! Den heteroseksuelle verdensorden går i stykker!” Det er en opsamling af vores arbejde gennem 8 år, og den fik flotte anmeldelser over hele linjen. Jeg var medforfatter og redaktør på bogen. / Læs anmeldelser og køb bogen.

Jeg har været involveret i diverse subkulturer og politisk arbejde på græsrodsplan siden 2003 og har arrangeret virkeligt mange fester, festivaler, debatter, filmarrangementer, koncerter, demonstrationer og alt sådan noget i den forbindelse.

Jeg har arbejdet som receptionist i sexklubber for mænd i mange år, og jeg har også arbejdet hos Sex & Samfund som rådgiver på Sexlinien for Unge.

Jeg er uddannet lærer fra N. Zahles Lærerseminarium og har desuden studeret queer teori og konflikthåndtering.

I 2019 blev jeg uddannet fysiurgisk sportsmassør. / Book massage.

Der er sket mange andre ting i mit liv, men jeg ved ikke, om det er relevant her.

Foto: Fryd Frydendahl